Zpět

Muž, který sázel stromy

Muž, který sázel stromy
Nezapomenutelný příběh probouzející lásku k přírodě.
229 Kč
Skladem
Nakladatel:
Vyšehrad
Jazyk:
Čeština
Popis:
56 stran, pevná šitá vazba,
11,6 × 15,1 cm
Rok vydání:
2019
ISBN:
9788076016750
Kdy a jak doručíme?

Doručení:
Během 35 pracovních dnů

Zásilkovna ČR pobočka  89 Kč
Zásilkovna ČR na adresu  109 Kč
Zásilkovna SK pobočka  99 Kč
Zásilkovna SK na adresu  149 Kč
Dobírka  +30 Kč k poštovnému
Osobní odběr Brno  zdarma

Při objednávce nad 2900 Kč poštovné zdarma.

Zasíláme i do zahraničí.
Zahraniční poštovné řešíme individuálně.

Jean Giono se narodil roku 1895 v malém provensálském městě Manosque na jihovýchodě Francie, které až do své smrti roku 1970 prakticky neopustil. Přesto jeho dílo, které jíž od dvacátých let vzbuzovalo značnou pozornost, nedostalo nálepku „regionalismu".

Hrdiny prvních Gionových knih jako by nebyli lidé, ale příroda: země, řeka, hory. Ve třicátých letech vytvořil řadu románů, v nichž zaznívá oslava venkovského člověka, žijícího zcela instinktivně v souladu s přírodními zákony. Jeho práce byly záhy překládány i u nás.

Za druhé světové války a po jejím skončení nastává v Gionově tvorbě zásadní obrat jak v tematice, tak ve stylu. Autor upírá svou pozornost k člověku a jeho osudům, zejména tzv. „cyklem Husara", v němž nezapře inspiraci svým milovaným Stendhalem. Próza Muž, který sázel stromy z roku 1953 jako by byla návratem k původní Gionově fascinaci prostým člověkem a jeho dokonalým splynutím s přírodou. Obraz provensálského pastýře je oslavou neokázalé vytrvalé činnosti, která si nedělá nárok na odměnu.

Další knihy autora